Ένα αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό των γιορτινών ημερών, σε μια «τριλογία» ξηρών καρπών και άρωμα εσπεριδοειδών, Κανταίφι με Φυστίκι,Καρύδι και Αμύγδαλο!
Υλικά
>Για τo Κανταΐφι
100 gr. φυστίκι ανάλατο
100 gr. καρύδια
100 gr. αμύγδαλα
5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά ή γαλέτα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα μανταρινιού
¾ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 κάψουλα βανιλλίνης
400 gr. βούτυρο
100 gr. σπορέλαιο
>Για τo Σιρόπι
4½ φλυτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια νερό
3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
2 φλούδες λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα
Οδηγίες
Τρίβουμε στα χέρια τα φύλλα κανταΐφι, έτσι ώστε να ανοίξει η τρίχα τους.
Στο multi ψλοκόβουμε τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα φυστίκια, την ζάχαρη, την κανέλλα, το γαρύφαλο, τα ξύσματα και την φρυγανιά.
Απλώνουμε το κανταΐφι και ξεχωρίζουμε σε μικρές λωρίδες. Σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα για να μην ξεραθεί το φύλλο.
Παίρνουμε κάθε κομμάτι και προσθέτουμε το μείγμα κατά μήκος. Τυλίγουμε σε ρολό απαλά.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία σε όλα τα φύλλα .
Τοποθετούμε τα κομμάτια στο ταψί.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι.
Περιχύνουμε το βούτυρο ένα ένα τα κανταίφια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 175°C για 40-45 περίπου λεπτά.
Tο σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά.
Το σιρόπιασμα
Μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο σιροπιάζουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι τα κανταίφια και αφήνουμε να κρυώσουν καλά!
Δείτε περισσότερες συνταγές στη σελίδα του Funky Cook.