Πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό, από αρωματικό μέλι και θρεπτικό γιαούρτι με φυστίκι.
Η καλύτερη πρόταση για τα παιδιά!
ΑΠΟΔΟΣΗ: 1 κιλο παγωτό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 8 ώρες 0 λεπτό
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 8 ώρες 30 λεπτά
Υλικά
•500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
•400 ml. γάλα
•300 γρ. μέλι
•150 γρ. νερό
•1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
•100 γρ. Φυστίκι ανάλατο
Οδηγίες
1.Βράζουμε το μέλι με το νερό για 6-7 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι, ανακατεύοντας να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
2.Aν έχουμε παγωτομηχανή το ολοκληρώνουμε στην παγωτομηχανή.
3.Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή ακολουθούμε την εξής διαδικασία:Βάζουμε το μείγμα σε μπώλ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Σε 45 λεπτά βγάζουμε το παγωτό και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία 5-6 φορές ανά 45 λεπτά.
4.Την τελευταία φορά που θα το ανακατέψουμε προσθέτουμε και τα φιστίκια.
Όσες πιο πολλές φορές κάνουμε αυτήν την διαδικασία τόσο πιο ωραία υφή θα πετύχουμε!
Δείτε περισσότερα στη σελίδα του funky cook.