Θα 'ναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη Cake
ΑΠΟΔΟΣΗ: 8-10 Μερίδες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 45 λεπτά
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 55 λεπτά
To κέικ που θα ψήσεις , θα ξαναψήσεις και δεν θα χορταίνεις να τρως... και να κοιτάζεις!
Υλικά
> Για το Κέικ
175 gr. βούτυρο ή μαργαρίνη
3 μεγάλα αυγά
165 gr. ζάχαρη
225 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 gr. κακάο
200 ml. καφέ εσπρέσσο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη με Σοκολάτα και Τσίλι Ντιναπόγια
1 φακελάκι βανιλέτα
¼ κουταλάκι του γλυκού baking powder
Ελάχιστο αλάτι
> Για το Frosting και τη Διακόσμηση
14 μπισκότα Oreo
2 κουταλιές της σούπας τυρί μασκαρπόνε
3-4 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη
Ελάχιστη βανιλέτα
Φράουλες
Οδηγίες
Αφήνουμε τα αυγά και το βούτυρο εκτός ψυγείου ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C .
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, το baking powder και το αλάτι.
Ετοιμάζουμε ένα δυνατό καφέ εσπρέσσο και προσθέτουμε 1 κουταλάκι ή και περισσότερο ζάχαρη με Σοκολάτα και Τσίλι.
Χτυπάμε το Βιτάμ για ένα 1 λεπτό μόνο του, προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χωρίς να βιαζόμαστε και την βανιλέτα.
Προσθέτουμε εναλλάξ τον καφέ και το μείγμα που κοσκινίσαμε και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά αλειμένη με μαργαρίνη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα ή ταψάκι 18 περίπου εκατοστών.
Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά στους 175°C.
Κρυώνουμε σε σχάρα το κέικ για 3-4 ώρες.
Ετοιμάζουμε το frosting.
Χωρίζουμε τα μπισκότα από την γέμιση.
Στο multi αλέθουμε τα μπισκότα και τα κρατάμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε και πολτοποιούμε την γέμιση των μπισκότων, το μασκαρπόνε, το βιτάμ, την άχνη ζάχαρη, την βανιλέτα και 2 κουταλιές της σούπας από τα αλεσμένα μπισκότα.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Αλείφουμε την επιφάνεια του κέικ με το frosting πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο και ακουμπάμε ολόκληρες φράουλες στην επιφάνεια.
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη
Δείτε περισσότερα στη σελίδα του Funky Cook.