° Έτοιμο σε: 45′
° Ποσότητα: 4 άτομα
Υλικά
1 χταπόδι (περίπου 600-700 gr.)
250 gr. μακαρονάκι κοφτό
1 ζωμό λαχανικών «Σαν της Μαμάς»
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
50 ml. κονιάκ
1 φύλλο δάφνης
2-3 μπαχάρια
1 ξυλάκι κανέλα
1000 ml. νερό ζεστό
Ελαιόλαδο
Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση βήμα-βήμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ολόκληρο το χταπόδι, χωρίς καθόλου νερό, μόνο με το φύλλο δάφνης να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Αν το χταπόδι είναι φρέσκο προσθέτουμε λίγο ξύδι λευκό, αν είναι κατεψυγμένο δεν είναι απαραίτητο.
Όσο το χταπόδι σιγοβράζει θα βγάζει τα υγρά του, ελέγχουμε και σταματάμε τον βρασμό όταν το χταπόδι κοκκινίσει και μείνει με ελάχιστο υγρό, το οποίο αν θέλουμε το κρατάμε για να το προσθέσουμε κατόπιν στο φαγητό.
Τεμαχίζουμε το χταπόδι και το σωτάρουμε με ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα.
Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη και το κοφτό μακαρονάκι.
Αν έχουμε λίγο απο το υγρό που βράσαμε το χταποδάκι το προσθέτουμε και αυτό!
Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το φαγητό.
Μόλις το φαγητό μας είναι έτοιμο προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε να ενσωματωθεί με το φαγητό μας και να χυλώσει, σερβίρουμε άμεσα!
Tips:
~ Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε όποιο κοντό και χοντρό ζυμαρικό θέλετε.
~ Το χταπόδι με αυτό τον τρόπο βρασίματος χωρίς υγρά είναι εγγύση νοστιμιάς και επιτυχίας!
~ Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και ντοματάκια κονκασέ.
Δείτε περισσότερα στη σελίδα του Funky Cook