aele-politistike-kleronomia

Ο ιδιαίτερος και τρόπος παρασκευής του, με λίγα υλικά, το ρίζωμά του στην ιαπωνική παράδοση τουλάχιστον από τον 11ο αιώνα και η αυξανόμενη δημοφιλία του στη Δύση.
Επιπλέον, επικαιροποιήθηκαν δύο εγγραφές από το 2013, η Τηνιακή Μαρμαροτεχνία και η τεχνογνωσία της παραδοσιακής μαστιχοκαλλιέργειας στη Χίο.
«Ο ζεϊμπέκικος χορός συνιστά ζωντανό στοιχείο της ελληνικής πολιτισμικής ταυτότητας δεδομένου ότι χορεύεται σε όλη την ελληνική επικράτεια».
Ποιές είναι οι εννέα νέες εγγραφές- εθιμικά δρώμενα, πολιτισμικές πρακτικές και κοινωνικές τελετουργίες από όλη την Ελλάδα.