asteri-michelin
Πρόκειται για τη «βίβλο» της γαστρονομίας.
O Γκι Σαβουά κατείχε τρία αστέρια Michelin από το 2002 για το εστιατόριο Monnaie de Paris.
«Τα πρώτα εστιατόρια θα γίνουν γνωστά τον Ιούνιο»
Το πρώτο της λίστας είναι στην Ιμπιζα και στοιχίζει 1.500 ευρώ το άτομο.
Πελάτες του είναι ο Εμανουέλ Μακρόν κι ο Νικολά Σαρκοζί. Η ελληνική έκδοση του βιβλίου του «45 συνταγές από την Ελλάδα, φτιαγμένες με αγάπη» που προλογίζουν Γαβράς κι Αλιάγας έδωσε την ευκαιρία της συνομιλίας μαζί του.
«Πρέπει να ανεβαίνεις επίπεδο. Να αναζητάς πάντα την καλύτερη πρώτη ύλη, να βάζεις συναίσθημα στην μαγειρική σου και να μοιράζεσαι την χαρά με την ομάδα σου».
Η μετάβαση του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ, από τα πιάτα των 350 δολαρίων σε εκείνα των 3 δολαρίων.
Ο λόγος απόσυρσης και η αντίδραση του σεφ.
Και ο πρώτος Έλληνας που του απονέμεται αυτή η τιμή εκτός Ελλάδος.