epexeryasmena-trofima

Μελέτη έχει συνδέσει την κατανάλωση μαλακών και υγρών τροφών με μικρότερου μεγέθους σαγόνια στα παιδιά, ωστόσο άλλοι υποστηρίζουν ότι η εξέλιξη είναι πιο πιθανό να είναι η κύρια αιτία.
Η μελέτη ανέλυσε δεδομένα από περισσότερους από 100.000 επαγγελματίες υγείας στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς ιστορικό καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων ή διαβήτη.
Παχυσαρκία, καρκίνος, πρόωρος θάνατος είναι μόνο μερικά εξ΄αυτών. Στο εξής θα το σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά πριν απλώσουμε το χέρι μας στο ντουλάπι με τις λιχουδιές.
«Επεξεργασμένο» από «επεξεργασμένο» διαφέρει. Ας ανακαλύψουμε τις διαφορές τους.
Το ψωμί και τα δημητριακά – τα οποία είναι επεξεργασμένα σε μεγάλο βαθμό – μειώνουν τον κίνδυνο πολυνοσηρότητας λόγω της περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες.
Για την αντιμετώπιση των ασθενειών που προέρχονται από την κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων.
Το παγωτό, τα ανθρακούχα ποτά και τα έτοιμα γεύματα μεταξύ άλλων, μπορούν να προκαλέσουν εθισμό ισοδύναμο με τη διαταραχη από χρήση ουσιών, όπως το αλκοόλ.
Τι δείχνει νέα έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Κολλεγίου Imperial του Λονδίνου.
Η μεγάλη κατανάλωση πολύ επεξεργασμένων τροφίμων συνδέεται άμεσα με υψηλότερο ποσοστό εμφάνισης καρδιακού επεισοδίου, εμφράγματος και πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με τελευταία μελέτη