meli
Στην Τουρκία, τη δεύτερη μεγαλύτερη μελισσοπαραγωγό στον κόσμο, όλο και περισσότερο μέλι νοθεύεται με σιρόπι και στην συνέχεια πωλείται στην Ευρώπη.
Και μερικοί κίνδυνοι από την κατανάλωσή τους, που ούτε τους είχαμε φανταστεί.
Επικεφαλής της έρευνας ο καθηγητής Δημήτριος Λάμπρου από τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Queen's μαζί με διδακτορικούς φοιτητές.
Έρευνες δείχνουν ότι οι φαρμακευτικές ιδιότητες του μελιού καταστρέφονται, ενώ σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες βγάζει την τοξική ουσία HMF, η οποία είναι τοξική.
Ο κλάδος είναι άμεσα πληττόμενος από την κλιματική αλλαγή
Τα προϊόντα αυτά που παρουσιάζονται σαν τρόφιμα, θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αφού περιέχουν φαρμακευτικές δραστικές ουσίες που δεν προβλέπονται.
Πάρα πολλοί το καταναλώνουν σε συνδυασμό με άλλα τρόφιμα.
Θα δημιουργηθεί πλατφόρμα ειδικών της ΕΕ που θα συγκεντρώσει δεδομένα για να βελτιωθούν οι έλεγχοι και να εντοπίζεται η νοθεία του μελιού.
Προσοχή: Κίνδυνος αλλαντίασης! Τι είναι και πώς θα την αντιμετωπίσουμε.
Σεβόμενη το παρθένο περιβάλλον της Ελβετίας και υμνώντας το ακούραστο έργο των μελισσών, μια συλλογή περιποίησης της επιδερμίδας εμπνευσμένη από τα εξαιρετικά οφέλη που προσφέρουν τα συστατικά της κυψέλης.
ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΘΡΕΨΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ