oloklerotismos
Το να αντιταχθούν οι κοινωνίες στους σύγχρονους ολοκληρωτισμούς είναι κάτι που θα προκαλέσει και την ανανέωση των δικών τους αξιών.
Που να βρει διέξοδο η ελευθερία των ανθρώπων, εκεί που υπάρχει κενό; Και τότε το …άλμα στο κενό, φαντάζει μια κάποια αποτρόπαια λύση.
Και όπως είπε και η διευθύντρια του RT «Η δημοκρατία και η ελευθερία της έκφρασης δεν είναι στοιχεία που συμβαδίζουν με τις υπερανεπτυγμένες χώρες του 21ου αιώνα...»
Όταν αποκλείσεις στην ηθική τους δρόμους της αυτογνωσίας και της ταπεινότητας, τότε στρεβλώνεται και εκδικείται ως φάρσα…
Ποιο το στρατηγικό αποτύπωμα αυτής της συνάφειας που επηρεάζει και την σημερινή πολιτική κατάσταση στην Τουρκία;
Η ελληνική ιδιαιτερότητα έχει κι αυτή την εξήγησή της.
Η απόρριψη της «επιστημονικής αλαζονείας» ως προϋπόθεση, για τη διάσωση του Προμηθεικού έργου του Μαρξ.
Σε έναν κόσμο «χωρίς σύνορα»,η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο συνεχίζεται χωρίς φραγμούς!
Η πλοκή διχάζεται ανάμεσα σε δύο πρωταγωνιστές που τους ενώνουν δεσμοί αίματος, μα τους χωρίζουν πολλά. Ο Χάρης είναι συγγραφέας και πατέρας ενός κοριτσιού. Και οι δυο του ρόλοι όμως περνούν βαθιά κρίση καθώς η κοινωνία βυθίζεται στα θολά νερά της ανέχειας. Ο εγωκεντρισμός του τον οδηγεί χωρίς δεύτερη σκέψη στο Παρίσι, αποδεχόμενος μια καλή επαγγελματική πρόταση εκδοτικού οίκου. Η προσαρμογή του δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, όμως η γνωριμία του με έναν άστεγο και αργότερα με μια γοητευτική Γαλλίδα θα αποτελέσουν το έναυσμα για να αγγίξει το όνειρο.