Ο σύλλογος των Ελλήνων αποφοίτων του φημισμένου πανεπιστημίου London School of Economics and Political Science (LSE), του οποίου τυγχάνω μέλος του, αποτελεί έναν δυναμικό οργανισμό με πλούσια δράση. Υπό την ηγεσία της Προέδρου του, η οποία έχει αναδείξει τον ρόλο του leader έναντι του chairman, ο σύλλογος διοργανώνει πληθώρα εκδηλώσεων που απευθύνονται τόσο στα μέλη του όσο και στην κοινωνία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα των τελευταίων αποτελεί η παρουσίαση των Κειμένων Θέσης (Policy Papers) των Ομάδων Σκέψης. Χθες Τετάρτη 25/11/2015 οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση Κειμένων Θέσης με σημαντικότερες αναφορές στις δημόσιες δαπάνες, τη γεωπολιτική διάσταση της ελληνικής κρίσης καθώς και την πολιτική για την υγεία. Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από σημαντικό υπουργό, ο οποίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο με την προσοχή του στα εξαιρετικά λεγόμενα των αποφοίτων - παρουσιαστών όσο και με την ίδια τη συμμετοχή του.
Τόσο στην πρωτολογία - χαιρετισμό που απηύθηνε στο κοινό της κατάμεστης αίθουσας όσο και στη δευτερολογία του επί της παρουσίασης των προτάσεων αναφορικά με τις δημόσιες δαπάνες, ο υπουργός επέλεξε να παντρέψει θεωρίες πολιτικών φιλοσόφων του 19ου και 20ού αιώνα με την σημερινή κυβερνητική πολιτική. Αναφερόμενος στις αμαρτίες των τελευταίων 40 ετών δήλωσε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να τ' αλλάξει όλα εντός 40 ημερών, αναρωτήθηκε και απάντησε ταυτόχρονα για λογαριασμό της ομήγυρης ότι όποιος επιχειρηματίας έχει δημιουργήσει σημαντικά κέρδη σημαίνει ότι υπήρξε προνομιακός προμηθευτής του δημοσίου, παρατήρησε ότι το outsourcing δραστηριοτήτων του δημοσίου (όπως η αποκομιδή των απορριμάτων) σε ιδιώτες είναι κακή ιδέα γιατί υπάρχει κίνδυνος να χρησιμοποιηθούν ανασφάλιστοι χαμηλόμισθοι Αλβανοί, ομολόγησε ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ιδιωτικοποιήσει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια παρά τη θέλησή της, ανήγγειλε με περίσσεια ικανοποίηση ότι ψηφίζεται άμεσα ο νέος νόμος που θα φέρει επανάσταση στην κοινωνική ασφάλιση μέσω της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών, δεν τον στεναχώρησε καθόλου ότι η επίπτωση αυτού θα είναι ένα νέο κύμα λουκέτων στις επιχειρήσεις και, τέλος, αναφέρθηκε στην επιτυχία του δημοψηφίσματος του Ιουλίου 2015.
Λόγω άλλης πολιτικής του υποχρέωσης και παρ' όλο που, όπως δήλωσε, θα ήθελε να παραμείνει και να συζητήσει μαζί μας, ο κύριος υπουργός δεν μας άφησε παραπονούμενους: θέλοντας να εξηγήσει όλες τις παραπάνω θέσεις του (αλλά και της κυβέρνησης προφανώς) ο κύριος Κατρούγκαλος αναφώνησε: «είμαι μαρξιστής»!